15 min.
příprava
30 min.
vaření
15 porcí
Ingredience:
mléko 2 dcl
vejce 2 ks
polohrubá mouka 350 g
Hera 120 g
vanilkový puding 1 ks
kypřící prášek do pečiva 1 ks
polotučný tvaroh 500 g
cukr krupice 120 g
červený rybíz
drobenka
Rybízový koláč s tvarohem.
Krupicový cukr ušleháme s vejci a se změklou Herou do pěny.
Potom přidáme mléko a vanilkový puding – ten nasypeme v prášku, nikoli vařený. Vsypeme polohrubou mouku a kypřící prášek a vmícháme hladké polotuhé těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Rozmícháme polotučný tvaroh s cukrem a dáme na takto připravené syrové těsto.
Posypeme rybízem – já jsem vzhledem k ročnímu období zvolila mražený.
To celé posypeme drobenkou. Drobenka se připravuje ze změklé Hery, hrubé mouky a cukru krystal.
Takto připravený koláč dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 150°C cca 30 minut